För att du ska kunna fortsätta upprätthålla en god livskvalité och ägna dig åt dina fritidsintressen, är det viktigt att du ser till att radonmäta ditt hem. På så sätt kan du säkerställa att ditt hem är hälsosamt att vistas i och minska risken för att du ska bli sjuk.

Beställ en radonmätning

Du kan beställa en radonmätning genom Radea. Radea är ett företag som kan allt om radon och erbjuder sina kunder radonmätning såväl som sanering om det skulle behövas. På deras hemsida kan du beställa mätningsdosor som levereras hem till dig. Dosorna placerar du runt om i hemmet. Det är olika hur många dosor du behöver beroende på hur stort du bor. Bor du till exempel i en villa behöver du flera, i jämförelse med om du bor i en mindre lägenhet. I deras webbshop finns det olika kit som är sorterade efter olika typer av bostäder, till exempel villa eller lägenhet. Välj det kit som passar dig och din bostad bäst.

Därefter låter du dosorna sitta uppe i ungefär 6-8 veckor och när de fått sitta uppe den tid som behövs skickar du dosorna till Radea. Radea analyserar dina dosor och kan se om det är för höga halter av radon i ditt hem. Om det skulle vara skadliga halter av radon kommer de att kontakta dig för att utföra en radonsanering. Du kan läsa mer om radon, mätning och sanering och hur processen går till på deras hemsida. Genom att radonmäta ditt hem kommer du kunna njuta av det längre.