Har du fått höra att det är bra att tugga tuggummi efter en måltid? Många använder just tuggummi för att bli av med dålig andedräkt, men tuggummit kan komma med många fler fördelar än så. Det förutsätter dock att du väljer ett sockerfritt tuggummi som faktiskt är bra för tänderna och den allmänna munhälsan.

Att ta ett sockerfritt tuggummi efter en måltid bidrar inte bara till friskare andedräkt. Tuggummit kan också neutralisera syran i saliven och på så sätt förhindra att dina tänder tar skada av den mat och dryck som du har stoppat i munnen. Här finns även fördelen med en ökad salivproduktion, som även den ser till att stärka dina tänder och tandkött.

Tandborstning och rengöring

Utöver att tugga tuggummi bör du även se till att ta hand om dina tänder på en daglig basis. Det gör du lättast med både tandborste och mellanrumstandborstar från https://www.sunstargum.com/se-sv/ som har professionella produkter för alla behov. Med mellanrumstandborstar kan du se till att bli av med smuts som fastnat mellan tänderna och förhindrar således dålig andedräkt och tandsten.

Vilket tuggummi ska man välja?

För att ett tuggummi efter maten ska fylla sin funktion bör du se till att du väljer ett som är framtaget för professionella ändamål. Undvik alla tuggummin som är sockrade och som ligger vid godishyllan i butiken. Det bästa är om du väljer ett märke från ditt apotek eller som säljs hos din tandläkare. Du kan även satsa på sockerfria tuggummin som främjar munhälsan.