Älskar du att resa, men har inte nog med pengar? Här kommer tipsen som hjälper dig att resa på liten budget.

1# Åk buss

Buss är billigt. Vare sig du ska ner på kontinent eller resa inom landet så är buss oftast det absolut billigaste alternativet. Ska du till Spanien eller Frankrike och verkligen vill få uppleva att du reser, så köper du en bussbiljett. Du kan ibland resa riktigt långt för bara några hundralappar. Du kan bokstavligen gå på bussen på Cityterminalen i Stockholm och smidigt ta dig ner till Berlin utan att ens byta buss.

2# Res utanför säsong

Du kan resa mer och vara borta längre om du reser utanför säsong. Billigare resor, boenden och mindre turister. Istället för att åka en vecka till Kanarieöarna i februari, så åker du två veckor i början av december.

3# Sydostasien

Om du vill vara borta en månad kan du satsa på Sydostasien. Köp en flygbiljett, boka ett billigare hotell eller vandrarhem. Du lever mycket billigare i Thailand än i Frankrike eller USA. De flesta som reser jorden runt spendera mest tid i Sydostasien, och minst i USA. I alla fall om de har en tajt budget.

4# Laga egen mat

Om du bor på ett vandrarhem har du ofta tillgång till ett kök. Om du reser i Europa kommer du kunna vara borta mycket längre om du lagar mat på vandrarhemmet. Du kan också hitta boenden på AirBnb där du kan laga egen mat. Eller bo i lägenhetshotell.