Känner du att du går från en uppgift till en annan? Att tiden inte räcker till. Kanske upplever du att du inte räcker till. Det gör du, men det kan vara smart att ge dig själv mer tid och mindre stress.

1# Jobba hemifrån

Att pendla till och från jobbet tar tid. Om du tycker att det är jobbigt att gå hemifrån på morgonen, att arbetet tar all din tid och kraft, kan du överväga att jobba hemifrån. Gå in på Platsbanken och sök jobb som du helt eller delvis kan göra hemifrån.

2# Matkasse

Är middagen en daglig stress? Du kan spara in både tid och energi genom att prenumerera på en matkasse: en kasse eller låda med ingredienser och recept kommer hem till dig. Du behöver bara laga maten – då det är hälsosammare att äta lagad mat från grunden, än för mycket helfabrikat. Du behöver inte handla eller klura på vad ni ska äta till middag.

3# Planera maten

Om du inte vill beställa hem en matkasse, så kan du börja planera mat och matinköpen noggrant. Skriv en matlista, så vet du att det blir köttfärsås, spagetti och ärtor på måndag och veggiegryta med linser tisdag.