För en skön vardag och ett bra liv behöver du bra vardagsvanor. På sätt och vis är ditt liv en summa av alla dina vanor. Därför är det viktigt att medvetet grundlägga hälsosamma vanor inom alla områden.

Hälsa och motion

Vill du må bra? Slippa övervikt och onödiga följdsjukdomar. Eller bara se snygg ut i de nya jeansen. Titta över dina vanor. Sitter du i soffan hela kvällen, med tv:n på samtidigt som du scrollar Instagram? Om det är din kvällsvana så kommer du inte komma i form, må bra eller verkligen göra saker i livet. Om du däremot kommer hem, sätter dig i soffan ett tag med hälsomagasinet iForm, blir inspirerad och sedan går ut och motioner, kommer du må bättre på många sätt. Planera vad du gör med dina kvällar och rör på dig varje dag.

Stress

Har du för vana att alltid säga ja när någon frågar dig om ni ska fika, göra en aktivitet eller träna? Känner du att du alltid måste svara på mejl och sms omgående? Det är många som bokstavligen stressar sig igenom livet för att de inte vågar säga nej. Eller låta mejlet eller mobilen vänta. Ta för vana att stanna upp och våga fråga dig vad du verkligen vill.